tirsdag den 21. august 2012

Daseferie m.m. på Phuket

Min kæreste og jeg er lige kommet hjem fra 16 dages vidunderlig ferie på Phuket, hvorfra jeg vil uddele lidt erfaringer.

Flyveturen København-Bangkok-Phuket
Vi havde bestilt flybilletter med SAS til Phuket hvor der mellemlandes i Bangkok. SAS flyver til Bangkok hvorefter turen fra Bangkok til Phuket går med Thai Airways. I øvrigt meget imponerende at Thai flyver tæt på hver time, og det er altså med en fyldt Boeing 747 (jumbojet). Der er lidt anderledes end ruten København-Bornholm.

Bortset fra et par timers forsinkelse ud af København (turen blev næsten aflyst), gik flyveturene som smurt. Med 1 mellemlanding kan det vist ikke gøres meget hurtigere end de ca. 14 timers rejsetid vi brugte hver vej.

Ventetid i Kastrup


Hotellet ved Panwa Beach
Vi havde booket 15 overnatninger på Radisson Blu Plaza Resort Panwa Beach. Det ligger på den mest sydøstlige tange på Phuket, hvilket betyder fred og ro, og intet turistmylder.

Hotellet beliggenhed er hvis man er til fred og ro, helt perfekt på Phuket. Med hotellets shuttlebus er der 30 min til Phuket by, 45 min til Patong og ca. 1 time til lufthavnen.

Udover hotellets restauranter ligger de nærmeste restauranter nede ved Cape Panwa. Sawasdee var en klar favorit med god atmosfære, sødt personale og Thai hovedretter til 120 Baht. Udover Sawasdee lå der et par andre udmærkede restauranter. I byen var der ligeledes kaffebar, moderne kiosker, skrædder, massage og naturligvis Phukets Akvarium.

Vi fik et dejligt stort værelse på 3. sal (4 etager i alt) med østvendt udsigt over havet, og hotellets 2 store poolområder. Man kunne godt se at hotellet var brugt, men ikke så det på nogen måde generede øjet, og standen er langt over det vi kender fra Radisson-kæden her i Europa.

Hotellet er ekstremt velegnet til børnefamilier med gode store poolområder med plads til leg, og derudover var der vist en børneklub hver formiddag.

Morgenmaden på hotellet var af rimelig høj kvalitet, personalet kunne godt have været lidt mere om sig. De var i hvert fald ikke helt på niveau vi har oplevet på Shangri-La og Hyatt i Sydøstasien.

Dagsture på Phuket
Vi bestilte to forskellige dagsture gennem hotellet med Phuket Adventures (virkelig gode) til hhv. Phang Nga Bugten og Phi-Phi Islands. Begge ture var virkelig gode, men især Phi-Phi turen var helt fantastisk.

Vi havde på forhånd hørt dårligt om Phi-Phi som værende overrendt, hvilket vi heldigvis ikke oplevede meget af, men det skyldes i høj grad den tur Phuket Adventures havde stykket sammen. I den super lækre speedbåd lagde vi til på rolige strande og snorkelsteder, og da frokosten blev serveret på deres private strand, var vi langt fra alt mylderet (med undtagelse af et besøg ved "The Beach" stranden).

Video fra smuk lagune på Phi-Phi turen med tysk strandløve


Hvis I er til komfort og en dejlig dag på havet, kan jeg varmt anbefale Phuket Adventures.

Aktiviteter på Phuket
Phuket By skulle have en smuk gammel bykerne, vi fandt den, men var ikke imponeret. Vi valgte at tage hjem til hotellet et par timer tidligere end planlagt.

Patong
Festbyen på Phuket hvor der er gang i den. Hovedpulsåren er Bangla Road, hvor alt er til salg. Det er et fascinerende skue med et hav af neonbelyste barer af mere eller mindre skummel karakter. Vi besøgte baren Tiger som havde nogle ganske gode drinks og fornuftig underholdning.

Den ene aften tog vi ned på stranden og så solnedgangen et meget smukt syn, og sjovt at opleve en strand med meget liv og mulighed for alle slags vandsport.

Solnedgang på Patong Beach

Kata Noi Beach
En af de sydligste strande på vestkysten. Der er mange turister men meget mere ro på sammenlignet med strandene nord på. Der var masser af bølger den eftermiddag vi var der, det var en rar afveksling til det helt rolige vand ved hotelstranden.

View Point
Smukt udsigt mod nord, hvor man får et overblik over bugterne med de populære strande. Rigtig smuk køretur op til udsigtspunktet.

Big Buddha
Rigtig flot og med rigtig fin udsigt til hele Phuket. Bhuddaen er dog stadigvæk under udarbejdelse og har derfor et fint bambusstillads omkring hovedet, hvilket trækker lidt ned.

Elefant Ridetur
Vi fandt et ok sted på vejen op mod Big Buddha. Det var en ok tur med en sød elefant-"chauffør". Der var nogle ok views på turen, men generelt var omgivelserne ikke voldsomt charmerende. Elefanterne så ud til at have det fornuftigt, men en lidt anderledes oplevelse end at se vilde elefanterne i naturen.

Vi hyrede en lækker minivan med chauffør en hel dag (7 timer og en chauffør vi kendte fra hotellet) for lige omkring 400 DKK. Han kørte os rundt til de steder vi gerne ville besøge, og ventede ellers tålmodigt - det var et rigtig fint arrangement, og i høj grad til at betale. Det kan også varmt anbefales.

Central Festival Shopping
Ganske ok shopping ingen top brands men et par medium brands. Ville primært tage derhen på en regnvejrsdag, men dem havde vi heldigvis ikke nogle af.

Cykelryttere på Phuket
Der findes også cykelryttere på Phuket - vi så faktisk en hel del bl.a. ham her midt i middagsheden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar