mandag den 26. november 2012

Playitas, kan det anbefales?

Netop hjemvendt fra 1 uges trænings- og afslapningsferie på Playitas resortet på Fuerteventura, vil jeg gøre status på ferien og komme med en kort bedømmelse af de væsentligste elementer for en god ferie.

Vi havde bestilt ferien via Apollo Rejser, der ejer (måske gennem deres ejer Kuoni) Playitas resortet. Vi havde valgt en Junior Suite på Hotellet, betalt for transport til og fra lufthavnen på Fuerteventura, og havde tilkøbt 1/2 pension (morgenmad og aftensmad).

Flyrejsen
SAS Charter stod for flyvningen begge veje, og det fungerede upåklageligt. Både vi og vores bagage nåede frem før tid både på ud- og hjemrejsen, og begge kaptajner havde et meget højt informationsniveau, hvilket var rigtig positivt.

Taget SAS og deres ansattes prøvelser den seneste tid, var jeg meget imponeret over den positive atmosfære crewet formåede at yde på flyvningerne.

Rating: 4/5

Indkvartering
Vel fremmet på Playitas fik vi anvist vores Junior Suite. Der var ikke helt styr på vores tilkøbte 1/2 pension og da vi så "suiten", var vi lidt i tvivl om vi var blevet anvist det korrekte hotelværelse. Derfor genbesøgte vi lobbyen og fik styr på maden, og fik bekræftet at vi rent faktisk var anvist det rigtige værelse.

Vi er måske en anelse godt vant fra vores seneste rejser i Asien, og var derfor ikke voldsomt imponeret over "suitens" standard. Indretningen var yderst spartansk, også efter minimalistiske skandinaviske indretningsprincipper. Jeg vil sige at værelset var af god charterrejse standard, hvor et fint og rent badeværelse, altanen og ikke mindst de rigtig gode senge bidrog positivt til de samlede indtryk,

Rating: 3/5

Maden
Vi spiste vores morgenmad og aftensmad buffet style på hotellets restaurant, hvor vi selv skulle betale for drikkevarerne til aftensmaden. Der var et meget stort udvalg og med mange gode retter, og der var altid muligt at finde både sundt og usundt vi gerne ville spise.

Personalets serviceniveau var rigtig godt, de var hurtige til at tage mod bestilling af drikkevarer, fik hurtigt fjernet brugt service, var rigtig søde og smilende, og så skænkede de et stort glas fornuftig rødvin til aftensmaden.

Vores frokoster spiste vi primært på Playitas "italienske" restaurant De Luigi. Maden var ok, men manglede smag, og personalet var si so.

Hotellets poolbar, her fik vi bestilt en del kaffe, og fik nydt udsigten udover resortet, bjergene og havet, både morgen og aften. Personalet her havde monstertravlt, men havde super styr på tingene, virkelig en fornøjelse.

Rating: 3,5/5

Træningsmuligheder på resort
Jeg var til én enkelt holdtime i løbet af ugen, spinning intermediate, det var virkelig ringe. Cyklerne var i virkelig ringe forfatning, og jeg forstår slet ikke at de kan være det bekendt. Instruktøren var ok, men manglede klart noget engagement, og kunne godt lære fra mine favorit instruktører herhjemme (ved godt det er svære forhold).

Min kæreste var til nogle af de andre holdtimer, og fandt især Fitball rigtig godt.

På resortet brugte vi den Olympiske Pool 5 gang, hvoraf den ene gang var med en underviser. Det fungerede rigtig godt og der var altid en ledig bane til os. I sportsbookingen kan man låne en masse forskelligt træningsudstyr, så ingen grund til selv at slæbe det med.

Rating 3/5

Træningsmuligheder udenfor resort

Jeg var på 3 cykeltræningsture i løbet af ugen, alle på 80 km ruten (se opslag i cykelcentret). Den første var en fælles tur med instruktører, hvor vi var ca. 15 deltagere. Det var min første tur i bjerge/bakker og første gang jeg kørte i en gruppe, begge dele var sjovt, men krævede fuld opmærksomhed.80 km turen består af meget kuperet terræn med 3 reelle stigninger á 3 - 6 km med forskellige stigningsprocenter. Turen er virkelig fed med smukke udsigter, hyggelige byer og overskuelige men hårde stigninger. Jeg var så begejstret at jeg fik lokket min kæreste med ud på 2 ture, hvilket var ret sejt af hende, da hun aldrig har kørt på racercykel før.


Udover cykling brugte jeg det røde cykel/løbespor uden for resortet til at løbe nogle kortere ture 4 - 8 km. Der er nogle rigtigt hårde bakker, så det er virkelig god træning, og virkelig en dejlig afveksling fra de flade ture i det danske novembervejr og -mørke.

Rating: 5/5


Generelt
Samlet set var det en rigtig dejlig uge med fornuftigt vejr, god træning og dejlig afslapning. Jeg vil klart anbefale Playitas til alle der kan lide at svømme, løbe og cykle, og de 2 sidste discipliner skal bare udøves udenfor resortet, der er MASSER af fede ruter.

Man skal betale for mange ting på resortet, og de kunne godt gribe det lidt mere elegant an, men det blev bestemt ikke dyrt. Vi brugte €125 på cykelleje, som var alle pengene værd, og drengene i cykelcentret var super søde og hjælpsomme. Vi brugte ca. €45 på svømmetræning og baneleje, ligeledes alle pengene værd. Alt i alt var turen lige det vi trængte til, vi ville gerne træne (fik trænet ca. 20 timer), slappe af og nyde det gode vejr - det lykkedes alt sammen, og dermed var ferien en succes som vi gerne gentager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar