tirsdag den 3. juli 2012

Flybilletter og Hotel med Hipmunk.com

Jeg læste forleden en anmeldelse af rejsesitet Hipmunk på Forbes.com, hvor journalisten Bruce Upbin, meget uforbeholdent skriver at Hipmunk er verdens bedste rejsesite.

Flybilletter på Hipmunk.com
Nu har jeg selv brugt lidt tid på at kigge sitet og dets funktionaliteter igennem, og jeg vil give Bruce ret, det er en ret revolutionerende måde at vise hvilke flybilletter der er billigst, hvor lang rejsetiden er og hvilket tidspunkt på dagen flyrejsen finder sted.


Ovenstående screenshot fra Hipmunk.com viser en søgning efter flybilletter København - San Francisco, hvor rejserne er sorteret efter rejsens "Agony" (smerte) der er en blanding af pris, rejselængde og antal mellemlandinger. På dansk er det vel kort og godt den flybillet hvor der er bedste sammenhæng mellem pris og rejsekvalitet (i form af kort rejsetid).

Udover at sortere flybilletterne på Agony, kan de sorteres på pris, rejselængde, afgangstider og ankomsttider.

Jeg synes at Hipmunks måde at præsentere resultaterne er ekstremt overskuelige, og som  Bruce Upbin korrekt pointerer, slipper man for alt den støj (reklamer og tekst) som der findes på Expedia.com, Momondo.com og andre lignende sites.

Styrken ved Hipmunk er at de frasorterer en masse irrelevante resultater (ca. 70%), og dermed kun leverer hvad de mener er de mest relevante resultater for kunderne. Det betyder naturligvis også at de træffer beslutninger på vegne af kunderne, men når de kan levere de, for kunden mest relevante resultater på en super overskuelig måde, så er de virkelig konkurrencedygtige.

Hotelsøgning på Hipmunk.com
Udover flybilletter kan man naturligvis også søge efter hoteller på Hipmunk. Jeg har lavet en søgning efter hoteller i San Francisco, og resultaterne bliver vist på et kort over byen.

Udover at man kan se beliggenheden på hotellerne deler Hipmunk også hotellerne op i prisklasser. I dette tilfælde hoteller der koster under $110 pr. nat, $110 - $275 pr. nat og over $275 pr. nat. Udover kortfunktionen kan man se reviews af hotellerne fra tripadsvisor ude i kolonnen til venstre.

Igen er der fokus på at levere relevante overskuelige resultater og ikke alt muligt andet pladder, som bruger er det en befrielse at der "udelukkende" er fokuseret på at levere varen til mig.

I hotelsøgningen kan man vælge en masse filtre bl.a. hvilken type overnatning man er interesseret i eks. hotel, lejlighed, hus eller andet. Der kan ligeledes filtreres på favorit hotelkæder eller hvilke faciliteter der skal være tilgængelige.

Jeg vil helt klart anbefale at I kigger forbi Hipmunk næste gang I skal bestille flybillet el./og hotel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar