torsdag den 26. november 2009

Rejsebureau Sælger Igen Cimber-Billetter

Fra Business.dk

Rejsebureauet Travellink, der pga. frygt for konkurs i Cimber Sterling havde indstillet salget af pakkerejser fra Cimber, sælger nu igen alle rejsetyper fra det danske flyselskab.

Efter meddelelsen om, at det er lykkedes for Cimber Sterling at rejse mindst 250 mio. kr. ved en børsnotering, har fået rejsebureauet Travellink igen åbnet for salget af Cimbers pakkerejser.

Travellink lukkede for salget af Cimber Sterlings pakkerejser i sidste uge, da rejsebureauets forsikringsselskab, Solid Forsikring, vurderede, at risikoen for, at Cimber ville gå konkurs, var for stor. Det betød, at forsikringsselskabets konkursforsikring ikke længere dækkede pakkerejser fra Cimber Sterling.

I går meddelte Cimber imidlertid, at det er lykkes at tilføre over 250 mio. kr. i frisk kapital via en børsnotering, og det betyder, at alle Cimbers pakkerejser igen er på hylderne hos Travellink.

”Nu dækker vores forsikringsselskab igen alle rejsetyperne fra Cimber Sterling, og vi har meddelt Cimber her til morgen, at der nu er åbent for alle kanaler. Men jeg vil godt understrege, at vi ikke satte pakkerejserne på pause, fordi vi selv frygtede en konkurs af Cimber. Det skyldtes alene, at vores forsikringsselskab ikke ville dække det, og så blev vi altså nødt til at indstille salget,” siger Travellinks landechef i Danmark, Torben Nygaard, til Business.dk.

Håber på 300 mio.

Cimber meddelte i går, at selskabet har modtaget tegningsordrer på alle 27,5 mio. nye aktier til en værdi af ca. 250 mio. kr. Derudover håber selskabet at sælge yderligere en portion aktier, som selskabet har klar til overallokering, der kan sikre et samlet provenu på omkring 300 mio. kr. En stor del af pengene skal bruges til at betale regninger fra underleverandører og polstre selskabet. Derudover skal der bruges penge på at ekspandere og bl.a. leje to nye Boeing 737-fly.

Da børsnoteringen blev skudt i gang tidligere på måneden var det planen at sælge aktier til mellem 20 og 24 kr. stykket. Det ville have givet Cimber Sterling en markedsværdi på omkring 700 mio. kr., men i mandags blev tegningskursen sænket til mellem 10 og 13 kr. pr. aktie, og antallet af aktier blev desuden udvidet. Det skete, fordi investorerne ikke ville betale den oprindelige pris, og markedsværdien lander nu formentlig på omkring 455 mio. kr.

Også Rejsefeber.dk havde ifølge Jyllands-Posten indstillet salget af Cimber-billetter pga. flyselskabets pressede situation. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rejsefeber.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar