mandag den 19. oktober 2009

RYANAIR ER STØRSTE GEBYRGRIB

Artikel fra Markedsforing.dk

Alle Ryanairs passagerer betaler et kørestolsgebyr på 45 kroner. Ofte overstiger gebyrerne den samlede billetpris.

Vi er alle handicappede for Ryanair. For uanset om man er kørestolsbruger eller ej, så betaler alle flyselskabets passagerer et kørestolsgebyr på 45 kroner. Det skriver dr.dk.

– Den værste gebyrgrib i flybranchen er uden tvivl Ryanair, der som en slags ukronet konge skinner klarere på gebyrhimlen end nogen andre, siger Kenneth Karskov, der er medstifter af prissammenligningssitet viviro.com

Det irske lavprisselskab har en lang række andre gebyr som eksempelvis et gebyr for at checke ind, for at bestille billetten og for at medbringe bagagen.

Det betyder, at gebyrerne ofte overstiger billetprisen.

– Problemet er, at flyselskabernes med Ryanair i spidsen holder billetprisen kunstigt nede ved at oplyse en salgspris uden gebyrer. Når billetten så købes, bliver den mange gange dyrere på grund af mere eller mindre skjulte gebyrer, siger Kenneth Karskov.

Han fremhæver, at en tur/returrejse den 7. februar fra Billund til London eksempelvis koster to kroner med Ryanair. Men at tage en kuffert med koster ekstra 240 kroner, og den samlede pris ender faktisk på 701 kroner.

Derved er den endelig pris 35.000 procent højere end den annoncerede pris.

Ryanairs pressechef, Stephen Mcnamara, mener ikke, at gebyrerne er unfair.

– Forbrugernes interessegrupper fornærmer passagerernes intelligens ved at sige, at de ikke er i stand til at åbne to forskellige internetbrowsere og sammenligne flyselskabernes priser. Det er absurd, siger Stephen Mcnamara.

Ryanair er i dag Europas største luftfartselskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar