onsdag den 2. april 2008

Flyv til USA for 75 kroner.

Nye regler giver nu lavprisselskaberne mulighed for at flyve til USA.

Flyselskabet Ryanair vil flyve danskere til Amerika for under 100 kr. hver vej. Det lover selskabet, der allerede taler om planer om afgange til New York for 10 euro.

- Det er ikke umuligt, at vi i fremtiden vil kunne flyve fra Billund til New York, siger Wilhelm Hamilton, der er Ryanairs chef i Nordeuropa.

Det er helt nye flyaftaler mellem Europa og USA, de såkaldte Open Skies-aftaler, der giver lavprisselskaberne mulighed for at byde ind på ruteflyvningerne over Atlanten. Tidligere har turene været reguleret af et uigennemskueligt kompleks af aftaler, der har forbeholdt afgangene for nogle ganske få selskaber. Men det er slut nu.

- Alt andet lige så skaber de nye aftaler på længere sigt friere konkurrence. Det vil medføre, at priserne falder, siger senioranalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen.

Men vent lidt med at pakke kufferten. Endnu er der nemlig ikke sat dato på, hvornår de første billige fly går i luften.

- Vi skal først ud at investere i nye maskiner (der kan klare turen over Atlanten, red.) Lige nu er det vældigt dyrt at købe nye fly, så vi venter på en lavkonjunktur i branchen, siger Wilhelm Hamilton.

70 pct. billigere
Heller ikke hos lavpriskonkurrenten Sterling er de billige billetter til USA lige om hjørnet.

- Vi hopper ikke på bølgen med det samme. Vi vil lige se, hvad der sker på markedet, siger Michael T. Hansen, der er kommerciel direktør i Sterling, der tror, at prisen på en billet til f.eks. New York kan blive op til 70 pct. billigere.

SAS, der allerede i dag flyver til USA frygter dog ikke konkurrencen fra lavprisselskaberne.

- Jeg tror, at det er urealistisk, at prisen kommer så langt ned. Man skal jo stadig kunne tjene penge. Der kan dog ske det, at der komme nye operatører, der specialiserer sig inden for transatlantiske flyvninger og som kan presse prisen, men de vil først og fremmest fokuserer på de store markeder som Tyskland, Frankrig og England, ­siger SAS’ ansvarlige for lufthavnspolitik, Hans Ollongren.

Han er glad for Open skies-aftalen, som han ser som et vigtigt første skridt mod liberalisering af luftfartsmarkedet.

Hos Københavns lufthavne tror man ikke på de store prisgaver til forbrugerne.

- Man skal ikke forvente revolutioner hen over natten. Men kommer der tre nye selskaber, der vil flyve fra København til New York, så vil vi da være glade. Men jeg tror ikke på, at der vil ske en halvering af prisen på en billet. Slet, slet ikke, siger Ole Wieth Christensen, der er ruteudviklingschef i Københavns Lufthavne.

- De priser dækker simpelthen ikke flyselskabernes omkostninger, siger han.

Kilde: rejseliv.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar